Geen categorie

Quote of the month: Januari 2018

 

 

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het afronden van mijn leven aan de andere kant van het land. We besloten in de zomer om ons huis te verkopen en ons geluk te gaan beproeven zo’n 115 km verderop. Dit betekende dat de kinderen afscheid moesten gaan nemen van hun school en de opvang, maar ook van hun vriendjes in de straat. Ik moest op mijn beurt afscheid nemen van mijn werk (waar ik ook nog eens nét een contract had gekregen …) en ook van het huis wat ik een aantal jaren echt als ONS huis had gezien. In deze drukke periode leerden wij allemaal hoe het voelt om iets leuk te vinden maar tegelijk ook jammer en helemaal niet leuk (en passent leerde ik hierdoor een nieuw woord: ambivalent).

En nu is hier het nieuwe jaar. 2018. We starten in een nieuwe stad (voor de meesten van ons althans), moeten op zoek naar nieuw werk en de jongens gaan naar een nieuwe school. We moeten alles weer opbouwen.

Gisteravond hadden Manlief en ik even de mogelijkheid om samen door de wijk te lopen waar we nu (tijdelijk) wonen. We realiseerden ons dat we vooruit willen kijken naar de toekomst. Dat we uitkijken naar het voorjaar, om alles te zien groeien zoals wij ook zullen groeien in ons leven hier. Het achterlaten van alles wat bekend was, wat vertrouwd voelde en waar we het echt niet slecht hadden doet ergens pijn en geeft een gevoel van weemoed. Maar er is ook een andere kant van de munt: we gaan met elkaar dit avontuur aan, we gaan hier opnieuw beginnen. Een nieuw hoofdstuk in het boek dat ‘ons leven’  heet. En dat is eigenlijk ook heel mooi!

 

 

Een gedachte over “Quote of the month: Januari 2018”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.